Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J90a48r63a 65R46a76n96k

15. 9. 2015 2:23

Dekuji Vam za clanek, poslala jsem minuly rok penize na Cerveny kriz.

Tady se resi neco, co zacalo v roce 2011 a vsichni ignorovali, posleze asi pred pulrokem psali: pomahat ano, ale u nich doma.....

Kazdy, kdo se jen trochu zamysli nad osudem tech, ktri uz nekde diky vetum dvou vychodnich velmoci trci v taborech je zde okamzite napadan "kolik si jich vezmete domu", nebo ze je islamista. Cetla jsem zajimavy clanek, pokud neumite nemecky, urcite vite, jak pouzit prekladac:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/09/13/leidenschaftliches-plaedoyer-eines-asyl-richters-beendet-die-interventions-kriege/

0 0
možnosti

Společným jmenovatelem podobných příspěvků, jako je ten Váš, je póza morální nadřazenosti. Přesně ve stylu: "já jsem ten lepší" nebo "já jsem to věděl dřív". Ve skutečnosti jsou opravdovými prognostiky lidé, kteří již mnohem dříve tvrdili, že islám byl, je a bude zdrojem fatálních problémů.

V tom článku se píše, že lidé v nestabilních zemích mají na výběr mezi "morem a cholerou", čímž chtěl autor naznačit, že ti lidé nemají co ztratit. Když zůstanou ve svých zemích, riskují život, když odejdou, riskují život. Jenže autor článku zapomněl ještě na jednu možnost – snažit se něco ve své zemi změnit. Jestliže "riziko zůstat" i "riziko odejít" je prakticky stejné, pak snaha něco změnit nemůže být horší volbou. Jenže ti lidé takto neuvažují. Islám je již od počátku založen na invazní strategii. Historie nám ukazuje, že když islám narazil na hranice svých výbojů, zhroutil se sám do sebe a drasticky zchudl. Islámská společnost bez kořisti nebo bez vnější podpory nemůže fungovat. Názorně nám to ukazují všechny islámské společnosti a státy, a to včetně bohatých ropných emirátů. Jen pouhých pět procent výkonu světové ekonomiky je realizováno v muslimských zemích, což naprosto neopovídá ani velikosti muslimy obývaného území ani počtu obyvatel. Ten výsledek je tím více zarážející, čím více strategických surovin se na muslimském území nachází. Ty země by mohly být neuvěřitelně bohaté, jenže pod vládou islámu nelze vytvořit společnost, jejíž bohatství je založeno na výkonu a pracovitosti. Proto také názorně pozorujeme, že i když ti lidé své země opustí, tak ten chaos, bídu, zmar a násilí si berou s sebou.

Bohatství Evropy není způsobeno nějakými vnějšími okolnostmi, ale schopnostmi lidí, kteří v Evropě žijí, stejně tak bída a násilí muslimských zemí nejsou způsobeny nějakými vnějšími okolnostmi, ale destruktivními hodnotami zakořeněnými v hlavách lidí. Uprchlíci evropské hodnoty odmítají (chtějí si ponechat islám), ale zároveň chtějí žít jako Evropané. To nemůže NIKDY fungovat.

1 0
možnosti
Foto

Pokud tento text rozdáváte svým pacientům (!), tedy osobám na Vás závislých, hendikepovaných nemocí a hledajících u Vás pomoc, dopouštíte se zneužití postavení lékaře, neboť je vzhledem k situaci, v níž se nacházejí, de facto vydíráte.

Jak to tak vypadá, není s podivem, že nejste členem žádné z českých lékařských komor.

6 0
možnosti

Jen pro úplnost se prosím podívejte na to, jak vypadala Praha v roce 1945:

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/nalet-na-prahu-v-unoru-1945-vystava/r~i:gallery:13951/r~i:photo:294849/

Žádný masivní exodus našich lidí (s výjimkou Židů, samozřejmě) do klidnějších zemí se nekonal. Setřásli jsme ze sebe suť, vyhrabali děti z ruin a dali se do práce - a nevím o tom, že by nám na to Afrika nebo Dálný Východ nějak masivně přispívali.

Pomáhat obětem války ano, ale ne tak, že si je všechny pozveme domů (za což zaplatí mnoho peněz, které by mohli použít na obnovu svých zemí). Dlouhodobě podporuji Lékaře bez Hranic, kteří v těch nejohroženějších lokalitách smysluplně pomáhají - dostanou se jim, nebo jim podobným, peníze a dary, které pomáháte vybírat? Nebo skončí zničené na kolejích, případně v prostorách táborů a nádraží? Když člověk vidí, jak s naší pomocí zacházejí, přejde ho chuť to podporovat i nadále.

10 0
možnosti
Foto

Tento článek je proti kodexu blogera.

1 3
možnosti
Foto

Váš článek mě potěšil a diskuse pod ním mě uvrhla do deprese.

2 8
možnosti

Jsem ochoten podpořit azyl pro křesťany a jezídy. Nikoliv pro muslimy, jsou příliš velkým bezpečnostním rizikem.

4 0
možnosti

Jenže Vy tu situaci vidíte poněkud málo realisticky. Když sousedovi shoří dům, je slušné a správné mu pomoci. S tím nikdo nemá problém. Jenže momentálně je situace trochu jiná. Soused svůj dům zapálil, a teď, když mu shořel, tak se dožaduje bydlet u sousedů. 

Ze Sýrie do Evropy k nám prchají lidé, kteří zapalovali domy svým sousedům a dokonce své sousedy zabíjeli. Přiznejme si konečně, že Sýrie je rozdělena na několik skupin obyvatel, kteří se nenávidí až za hrob, ale do Evropy prchají všichni. A nejen ze Sýrie. Dokonce i utečenecké tábory v Německu musí respektovat "válečné schéma" v muslimském světě – musí být organizovány tak, aby se mezi sebou co nejméně potkávaly znesvářené strany, národnosti a skupiny. Například Afghánci nenávidějí Syřany, Syřané nenávidějí Kurdy, Jordánci nenávidějí Palestince atd. atd. atd.

Vy si říkáte, cituji: "Je jedno, jestli je můj soused křesťan, hinduista nebo muslim. Jsou to lidé, jako my." Ano, takový přístup je správný a morální. Jenže to jsou hodnoty, které znáte z Evropy, které ctíte a uznáváte. Jenže k muslimským uprchlíkům tyto hodnoty nepatří. Jejich svět rozvrací "pouhá" nenávist mezi šíity a sunnity, natož aby tolerovali hinduisty. Také si musíte uvědomit, že tito lidé po celé generace považují islám za zcela výlučné a všemu nadřazené náboženství – a to bez ohledu na ekonomickou či sociální situaci. Nejsou zvyklí (ani by je to nenapadlo) vidět problémy v islámu, vidí je pouze ve vnějších okolnostech. Ukažte mi jakoukoli zemi, kde by se muslimové bez problémů integrovali. Je tomu právě naopak. Vytvářejí oddělené komunity, které časem získávají (a pak i prosazují) ambice měnit společnost v duchu islámu. Islám není slučitelný s moderním pojetím lidských práv a není určen k rozvoji občanské společnosti a demokracie, ale k jejímu zničení.

15 0
možnosti

..demagogie...matení pojmů...hraníčící s vlastizradou

5 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1435x
Lékař, který nepřestává být nadšencem těch dvou oborů medicíny, které si před lety zvolil. Milovník Bílých Karpat. Člověk, který chce, aby Česká republika byla lepším místem pro život.

Seznam rubrik